EDI koppelen aan Business Central? Geen probleem!

Hoe verbind je puur op basis van specificatie jouw warehouse via EDI? Door EasyStep2 te bellen! Voor TBA ontwikkelden wij onlangs een EDI-koppeling voor Business Central. Zij kunnen nu voedingssupplementen van Okami Bio naar de warehouses van Carrefour sturen. Wij vroegen Neil Ingram van TBA naar zijn ervaring met EasyStep2.

voorkom de grootste Industrie 4.0 blunder

ICT en mensenwerk worden vaak als tegengestelden gezien

Industrie 4.0 toepassen door digitaal te transformeren is populair. Dat bleek vorig jaar wel uit een wereldwijd onderzoek van McKinsey & Company. 80 procent van de onderzochte bedrijven had een digitaal transformatieproject uitgevoerd. Slechts bij 16 procent leverde dit blijvend resultaat op. Waarom gaat het zo vaak fout? Omdat de grootste industrie 4.0 blunder op de loer ligt.

“KPI’s? Gooi die managementporno maar in de Maas!”

Wie ‘meten is weten’ zegt, kan rekenen op een instemmende knik. Behalve van de timmerman. Die pareert naar alle waarschijnlijkheid met ‘meten is meten’. We raden voor inzet van Power BI een bezoek aan die timmerman aan. Meten is makkelijk, maar weten vloeit daar niet automatisch uit voort.

Kan Industrie 4.0 personeelstekorten verhelpen?

Goed personeel is altijd moeilijk te vinden. Maar in de huidige arbeidsmarkt zijn we al blij als we überhaupt mensen hebben. Dat is merkbaar op de werkvloer. Het verloop is hoog en de motivatie laag. Fouten door onzorgvuldigheid nemen toe. Kwaliteitsproblemen vreten tijd. Trainingsbudgetten lijken te verdampen en gecertificeerde mensen zijn weg voor je de cursus hebt terugverdiend. Kun je dit met automatisering oplossen?

Wordt Industrie 4.0 omarmd in het MKB?

De belofte van Industrie 4.0 voor het Nederlandse MKB is groot. Organisaties die de verandering omarmen kunnen sneller innoveren en krijgen meer ruimte om ambities te verwezenlijken. Maar wordt Industrie 4.0 omarmd door het MKB?

Wat is het nut van de cloud?

Soms til je zelf zwaarder aan verandering dan je omgeving. Nu ik net aan de bril ben, kan ik dat niet ontkennen. Achteraf viel het reuze mee, zie ik scherper, en kan ik de overstap ook nog vergelijken met een upgrade naar de cloud. Hoe?

How do you adopt Industry 4.0 in your SMB Company

Industry 4.0 Survey: where does your organization stand? Welcome to the EasyStep2 survey on Industry 4.0 adoptionThe promise of Industry 4.0 for Dutch SMEs is great. Organizations that embrace the change can innovate faster and have more room to realize ambitions. But how far are we in the transition to this new way of working? In order to find an answer, … Read More