Wat is het nut van de cloud?

Wat is het nut van de cloud?
 
Soms til je zelf zwaarder aan verandering dan je omgeving.

Nu ik net aan de bril ben, kan ik dat niet ontkennen. Achteraf viel het reuze mee, zie ik scherper, en kan ik de overstap ook nog vergelijken met een upgrade naar de cloud. Hoe?
 
Wat is er gebeurd?
Vandaag moest ik onder ogen zien dat ik ouder word. Letterlijk in dit geval. Ik heb namelijk een bril nodig. Niet alleen om te lezen, maar ook om het scherm van mijn computer goed te zien. Ik had nog even goede hoop dat het allemaal overbodig was en dat de aftakeling op zich zou laten wachten. Eén blik door mijn nieuwe bril genas me daarvan.
Tijd voor verandering!
Wat mij heeft verbaasd is dat je met een nieuwe bril niet alleen scherper ziet, maar ook anders kijkt. Om iedereen meteen aan mijn nieuwe brilgezicht te laten wennen, had ik de meest opzichtige bril die ik kon vinden opgezet. Al snel ontdekte ik dat ik meer aan mijn bril moest wennen dan de mensen om mij heen. Zij hadden vijf minuten nodig, ik had al meer tijd genomen om hem voor het eerst op te zetten.
Servers naar de cloud
Een stroom storing in Nijmegen
Een stroom storing in Nijmegen
Net toen ik aan mijn bril gewend was, werd mijn zicht om een andere reden beperkt. Het licht op ons kantoor viel ineens uit door een stroomstoring in de omgeving. Bijna alles viel stil. We konden zelfs de parkeergarage niet uit. Bijna alles?
Eén ding ging wel door!
Mijn collega Rick was net support aan het leveren op onze ERP-productiesoftware. Toen de stroom uitviel, schakelde Rick rustig over op zijn hotspot via WiFi. Een stroomstoring in Nijmegen doet er niet toe als je via de cloud werkt. Hij bracht het productieproces binnen 15 minuten weer op gang.
Een stroom storing in Nijmegen
Net toen ik aan mijn bril gewend was, werd mijn zicht om een andere reden beperkt. Het licht op ons kantoor viel ineens uit door een stroomstoring in de omgeving. Bijna alles viel stil. We konden zelfs de parkeergarage niet uit. Bijna alles?
Een stroom storing in Nijmegen
Eén ding ging wel door!
Mijn collega Rick was net support aan het leveren op onze ERP-productiesoftware. Toen de stroom uitviel, schakelde Rick rustig over op zijn hotspot via WiFi. Een stroomstoring in Nijmegen doet er niet toe als je via de cloud werkt. Hij bracht het productieproces binnen 15 minuten weer op gang.
Wat is het nut van de Cloud?
Ik krijg vaak de vraag wat het nut van de cloud is? Alles werkt toch goed zo? Maar met een on-premise omgeving hadden we dit niet kunnen realiseren. Een bril aanmeten is niet leuk, tot je ontdekt wat scherp zien voor je doet. Overstappen naar de cloud lijkt ook een grote stap, tot je ontdekt waar die je naartoe leidt.

Probeer Office 365 Business Premium of Microsoft 365 Business gratis. De proefversie van Office 365 is inclusief:

  • Premium-versies van Word, Excel, PowerPoint, Outlook en meer.
  • Installatie op maximaal 5 pc's of Macs. Mobiele Office-apps op maximaal 5 tablets en 5 telefoons.
  • Geavanceerde beveiliging, geen reclame en een postvak van 50 GB voor maximaal 5 Outlook.com-accounts.
Probeer Office 365 of Microsoft 365