EasyStep2 presenteert Industrie 4.0 enquete bij Microsoft

EasyStep2 presenteert Industrie 4.0 enquête bij Microsoft

 

Als eerste innovatieve MKB-partner in Nederland heeft EasyStep2 vandaag in het hoofdkantoor van Microsoft de resultaten van de Industrie 4.0 enquête gepresenteerd. Een selecte groep klanten kreeg een presentatie van de bevindingen, gevolgd door interactieve sessies over de praktische toepasbaarheid van technologische innovatie in het MKB. Uiteraard stond ook een rondleiding door het Microsoft Customer Experience Center op het programma.

 

Cross-world scenario's

Namens Microsoft presenteerde Niels Roos een selectie cross-world scenario’s waarin hij internationale ervaringen bij productiebedrijven en logistieke dienstverleners vertaalde naar het Nederlandse MKB. Vooral de manieren waarop de diensteneconomie klantgegevens actief benut om de service te verbeteren kregen aandacht.

Artificiële Intelligentie inzetten voor het MKB

Als tweede spreker nam Denise Torsy namens Tech Data het woord. Zij besprak de voordelen van AI (Artificiële Intelligentie) voor het MKB. Hoewel het door velen in eerste instantie gezien wordt als een bedreiging van de eigen baan, blijkt in praktijk juist het tegendeel waar te zijn. Omdat AI repeterende taken over kan nemen, krijgen mensen de tijd om op de creatieve en innovatieve elementen van het werk te focussen.

Servers naar de cloud

"Een groot deel van het MKB geeft aan niet te weten wat Industrie 4.0 is, terwijl gelijktijdig blijkt dat ze wel al van de mogelijkheden gebruik maken."

Servers naar de cloud
Image

Bevindingen Industrie 4.0 enquête

Namens EasyStep2 presenteerde Rick Blom de belangrijkste bevindingen van de grote Industrie 4.0 enquête die EasyStep2 eind vorig jaar heeft gehouden onder het MKB. Wat leeft er op dit gebied en wat is er mogelijk? Eén van de belangrijkste conclusies: een groot deel van het MKB geeft aan niet te weten wat Industrie 4.0 is, terwijl gelijktijdig blijkt dat ze wel al van de mogelijkheden gebruik maken.

Praktijkvoorbeelden van Industrie 4.0 voor het MKB

Maarten Pouwels van EasyStep2 bracht als aanvulling praktijkvoorbeelden van Industrie 4.0 voor het voetlicht. Samen met de aanwezigen besprak hij de vertaling van theorie naar praktijk. Uitdagingen voor het MKB liggen onder meer bij training, motivatie en kennis van het personeel. Voor een deel ligt de oplossing in gebruiksvriendelijkheid. Maar minstens zo belangrijk zijn maatregelen die onzorgvuldigheid helpen ondervangen en de uitvoer van werkzaamheden kunnen vereenvoudigen.

"Gastheer Microsoft verzorgde een rondleiding door het Customer Experience Center waar praktijkopstellingen van Industrie 4.0 oplossingen te zien zijn."

Rondleiding door het Microsoft Customer Experience Center

Gastheer Microsoft verzorgde een rondleiding door het Customer Experience Center waar praktijkopstellingen van Industrie 4.0 oplossingen te zien zijn. Onder meer een 3D-scanner, genetwerkte sleutel- en goederenkast en een reparatie op afstand werden gedemonstreerd. De aanwezigen kregen daarbij ruim de gelegenheid om vragen te stellen en zelf de technologie ter hand te nemen.

Mogelijkheden én grenzen van Industrie 4.0

Als afronding van de dag discussieerden twee groepen over de mogelijkheden én grenzen van Industrie 4.0. Binnen deze interactie werd innovatie getoetst aan de dagelijkse praktijk. De dag krijgt later dit jaar een vervolg. De aanwezigen komen dan bij elkaar om de voortgang van de transitie naar Industrie 4.0 binnen het Nederlandse MKB met elkaar te bespreken.

Servers naar de cloud
 

Wilt u sneller innoveren en slimmer concurreren ?

De belofte van Industrie 4.0 is groot, maar hoe maak je die waar? Dat is eenvoudiger dan u denkt! Neem contact op met EasyStep2. Wij laten u graag zien hoe onze oplossingen het verschil maken, rekenen mee wat ze opleveren en helpen uw mensen wennen aan de nieuwe manier van werken. 

Neem contact op om uw ambities te verwezenlijken