Hoe speelt u in op Industrie 4.0?

Fundeer verandering, innoveer innovatieprocessen en omarm samenwerking

 
Hoeveel voordeel doet uw organisatie met Industrie 4.0? Het brengt mogelijkheden om sneller en slimmer in te spelen op de grillige markt. Maar het vraagt om een bestendige verandering van de eigen processen. Wij komen dagelijks in contact met organisaties die zoekende zijn naar de juiste manier om hierop in te spelen. Hoewel ieder bedrijf anders is, vormen deze drie aandachtpunten voor iedereen het startpunt.
 
1. Fundeer verandering
2. Innoveer innovatieprocessen
3. Omarm samenwerking
Fundeerveranderingen
Star vastgelegde processen die vragen om op maat gemaakte systemen zetten een rem op iedere organisatie. Zowel in de vergaderzalen als op de werkvloer is al lang bekend wat er moet gebeuren, maar mogelijkheden om iets met die kennis te doen ontbreken. Of het nu gaat om de vernieuwing van B2B e-commerce, klanten meer toegang geven tot gegevens of bestellen op maat vereenvoudigen; als de systemen verouderd en inflexibel zijn, blijkt de investering niet te verantwoorden. Door te kiezen voor Industrie 4.0 ontstaat ruimte om te experimenteren. Dat geeft kansen om nieuwe mogelijkheden te testen zonder alle processen om te gooien. Omdat de nieuwe aanpak gemaakt is om soepel aan te passen en uit te breiden is het eenvoudiger om up-to-date te blijven. Een investering in Industrie 4.0 is een investering in systemen die met de organisatie meegroeien.
Innoveer je processen
De beste ideeën krijg je op de meest onverwachte momenten. Hoe zorg je dat ze niet verloren gaan? En hoe vertaal je ze naar innovatie? Industrie 4.0 focust niet alleen op productieprocessen maar ook op ondersteuning van mensen. Het biedt communicatiemiddelen om eenvoudiger samen te werken en archiveert gesprekken inzichtelijk. Een goed geregistreerde historie van contactmomenten maakt het makkelijker om klanten juist te woord te staan en geeft mogelijkheden om effectiever samen te werken. Slimme opslag van communicatie wordt aangevuld met soepele toegang tot bedrijfsgegevens. Dit wordt versterkt door analysesoftware. Zo krijgt de organisatie een solide basis om de manier waarop geïnnoveerd wordt te innoveren. Mensen kunnen soepel overleggen, kleinschalig ideeën testen, conclusies trekken en bij succes snel opschalen.
Servers naar de cloud
Omarm samenwerking
Ook aan innovatie zit een limiet. Het vraagt om inzichten die gestoeld worden door ervaring. Geen enkele organisatie kan zich in alles specialiseren. Dankzij de toegankelijkheid die Industrie 4.0 biedt, is dit ook niet noodzakelijk. Door te kiezen voor een moderne manier van werken wordt het eenvoudiger om gegevens met partners te delen. Organisaties kunnen snel en soepel samenwerken. Dat helpt om meer uit bestaande relaties te halen en geeft kansen om nieuwe partnerships soepel op te zetten. Dat helpt om de eigen expertise te versterken met die van anderen en geeft ruimte om meer te doen met bestaande middelen.
 
Hoe speelt u in op INDUSTRIE 4.0
De belofte van Industrie 4.0 is dat organisaties wendbaarder worden door fundamentele vernieuwing van de processen. Die verandering brengt onrust mee. Door te focussen op de basis is die onrust te temperen. Bent u benieuwd hoe dit naar uw organisatie te vertalen is? Wij hebben ervaring met de implementatie van Industrie 4.0, bieden hulp bij change management en denken graag met u mee.
SITE BEKIJKEN